Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

First Be A Woman: Πως Φαίνομαι στο Γραφείο;!

Ανεξάρτητα από το αν είστε στη δουλειά σας 30 χρόνια ή μόλις μια εβδομάδα, χαλαρώστε και σκεφθείτε ειλικρινά για την εικόνα που ελπίζετε και θέλετε να δείχνετε στους άλλους, αλλά και για αυτή που πραγματικά σας βγαίνει προς όλους. Τελικά μήπως δεν περνάτε το επιθυμητό και σωστό μήνυμα; Μήπως άθελα σας χάνετε πόντους που εύκολα μπορούν να αποκτηθούν και να μετρήσουν υπέρ σας;

Γνωστοί image consultants ανά τον κόσμο, συνηθίζουν να επαναλαμβάνουν ότι: «Θέλετε να φαίνεστε Επαγγελματίας; Δυναμική; Προσιτή;  Έγκυρη; Καλά Ενημερωμένη; Μέσα στα πράγματα; Αν ναι, τότε προσπαθήστε τώρα να φανταστείτε σε τι εικόνα αντανακλούν αυτά τα χαρακτηριστικά – ιδιότητες. Πως δηλαδή μοιάζουν και φαίνονται; Τι στυλ αντανακλούν; Για να το πετύχετε αυτό σκεφθείτε πέρα από το προφανές! Π.χ. το να σας βλέπουν ως επαγγελματία, δεν σημαίνει να φοράτε συνέχεια ένα αυστηρό και κλασσικό κοστούμι!»

Αλλά, συνεπάγεται ρούχα καλοραμμένα, ποιοτικά και στυλάτα, όπως λ.χ. ένα σακάκι, ένα έξυπνο φόρεμα, ένα αεράτο παντελόνι ραμμένο στα μέτρα σας και μια φίνα pencil φούστα! Η επιτυχία δεν βρίσκεται στα πολλά λούσα, αλλά στα καλοραμμένα, ποιοτικά, ταιριαστά, διαχρονικά, λίγα και καλά ρούχα που θα αναδεικνύουν τα δυνατά σας σημεία και θα καμουφλάρουν γλυκά και διακριτικά τις αδυναμίες σας. Γιατί όταν όλοι βλέπουν ότι ξέρετε ποια είστε, πώς φαίνεσθαι  τί «φορτίο» κουβαλάτε, τί σας πάει γάντι και πώς πρέπει να εμφανισθείτε σε κάθε περίσταση, τότε αυτόματα αντιλαμβάνονται ότι στη δουλειά σας ξέρετε πολύ καλά τι κάνετε και μάλιστα ότι το κάνετε με επιτυχία!!!

Μείνετε συντονισμένες μαζί μας και διαβάστε σύντομα τα επόμενα άρθρα μας με τους χρυσούς κανόνες για μια αψεγάδιαστη επαγγελματική εμφάνιση!

Σίσσυ Σιγιουλτζή MA, BA
MKTG DMCULCOM CONS - WRIT

Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε 07/10/2013 στο www.thesstoday.gr