Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Η Γριά Κότα Έχει το Ζουμί; Ή τα Καλά της Κρίσης μου;


Με το που μπήκε η άνοιξη, έχει δεν έχει ήλιο, βρέχει δεν βρέχει, γλύκανε κάπως ο καιρός και οι ψυχές βγήκαν έξω! Μια βόλτα στα κεντρικά στέκια των Ελληνικών πόλεων θα μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Μπορεί οι τιμές για αφέψημα, ποτό, φαγητό και σνακ να μην προσαρμόστηκαν ακόμα στα σύγχρονα δεδομένα της οικονομικής πραγματικότητας της εποχής μας, όμως οι γεμάτες καρέκλες φωνάζουν ότι τα τρύπια ή μπαλωμένα πορτοφόλια των συμπολιτών μας άρχισαν δειλά – δειλά να αναθαρρεύουν. Δεν είναι έτσι; Λάθος; Τότε τι συμβαίνει;  Η φίλη μας η Παναγιώτα βάλθηκε να εξιχνιάσει το μυστήριο. Περπάτησε όλα τα στέκια της συμπρωτεύουσας, πέρασε από το μικροσκόπιο όλα τα μαγαζιά και στο τέλος αναφώνησε: «Δεν είναι δυνατόν! Γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί;»

Τι είναι αυτό που σόκαρε την Παναγιώτα; Στην πλειοψηφία τους οι πελάτες που συνάντησε ήταν νεαροί και νέοι άνδρες, ηλικίας 22-40 ετών, οι οποίοι συνόδευαν ή καλύτερα συνοδεύονταν από κυρίες καλοστεκούμενες, «φριν ντριν ντριν», αρκετά και εμφανώς μεγαλύτερες τους.  Εδώ κάτι γίνεται; Τι πραγματικά συμβαίνει;

-Οι γυναίκες βγαίνουν πιο νωρίς στην αγορά εργασίας, μιας και δεν έχουν υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, και άρα το πορτοφόλι γεμίζει από πιο μπροστά.

-Οι ανύπανδρες θυγατέρες με σύνταξη, σε κάθε ηλικία, είναι περισσότερες από τους άνδρες, καθώς ο ανδρικός πληθυσμός είναι λιγότερος.

-Οι χήρες γυναίκες με σύνταξη είναι περισσότερες από τους άνδρες, διότι οι άνδρες ζουν λιγότερο.

-Οι χωρισμένες γυναίκες με διατροφή είναι περισσότερες και χάριν νόμου και λόγο φύσις,  μιας και οι άνδρες είναι μειοψηφία. 

-Οι γεροντοκόρες ευκατάστατες γυναίκες του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα είναι πολλές, μιας και δεν βρήκαν άντρα όπως τον ήθελαν ή έχασαν το τυχερό μέσα από τα χέρια τους καθώς τους πρόλαβαν άλλες. 

-Οι ώριμες γυναίκες κληρονόμοι ή εισοδηματίες είναι αρκετές γιατί συντρέχουν όλοι οι παραπάνω λόγοι.

-Οι γυναίκες μοιχοί μετά τα 50 είναι πολλές σε αριθμό, διότι θύματα της κλιμακτηρίου, υπό το βάρος των ορμονολογικών διαταραχών, ένα περισσότερο σήμερα λόγου και της βαρυθυμίας της κρίσης,  οδηγούνται σε άτοπες πράξεις, ξεσαλώνουν, ψάχνουν για παρηγοριά, νιάτα για να κρατηθούν.

-Οι σύγχρονες χειραφετημένες, ανεξάρτητες και αυτοδημιούργητες γυναίκες αναζητούν νεαρότερους συντρόφους, διότι διακατέχονται από μια εσωτερική ανάγκη επιβίωσης, γοήτρου και επιβεβαίωσης, η οποία τροφοδοτείται από την έκδηλη επιβολή εξουσίας.

-Θέλετε κι άλλα;

Κυρίες και Κύριοι οι Γυναίκες σήμερα, στην Ελλάδα της δεδηλωμένης χρεωκοπίας, έχουν και το μαστίγιο και το καρότο. Οι γυναίκες πληρώνουν, πουλούν και αγοράζουν! Εσείς, τι θα πάρετε;

Ένα είναι σίγουρο: Με κάθε τρόπο το μέλλον μας ανήκει! Καλό Μήνα!!!

Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά MA, BA
HMKTG DMCULCOM CONS - WRIT

Το παρόν άρθρο έχει δημοσιευθεί 1/04/2013 στο www.neopolis.gr