Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Ζητείται Θερινός Εραστής!

Θάλασσα, chaise longue, ομπρέλα, αφράτη πετσέτα, δροσερή σπιτική λεμονάδα, ατμοσφαιρική μουσική, αγαπημένη συντροφιά, βιβλίο... το κορμί χαλαρώνει… η ψυχή ευφραίνεται… το Σαββατοκύριακο μου! Μια γρήγορη ματιά στα εισερχόμενα… χμμμ… ενδιαφέρον…. Για να δούμε λοιπόν μαζί τι κρύβει η ιστορία της αγαπητής Γ.Σ.
                                                   

El Bocho
Η Μελίνα, φοιτήτρια νομικής, νοικιάζει ένα από τα στούντιο της  Γ.Σ.  στην οδό Μ. Ψελλού.  Είναι η αγαπημένη της ενοικιάστρια… κόρη φούρναρη από την Πάτρα… την έβαλε μέσα στην καρδιά της από την πρώτη στιγμή… όμορφα χαρακτηριστικά, γλυκιά εμφάνιση, ευγενική συμπεριφορά, πρόσχαρη διάθεση, τυπική στις υποχρεώσεις της, νοικοκυρά.  Δεν θα μπορούσε να το φανταστεί…

…Πρωί Σαββάτου χτυπάει το θυροτηλέφωνο… η Γ.Σ. δεν περιμένει κανέναν. Απορημένη ακούει τη φωνή της Μελίνας να της λέει πως έχει έρθει για το ενοίκιο… 10 ημέρες πιο μπροστά!  Ξαφνιασμένη για το αναπάντεχο, την προσκαλεί στη βεράντα για κρύο τσάι. Με χαρά ανταποκρίνεται η Μελίνα.  Η κουβέντα αρχίζει με φιλική διάθεση. Η Γ.Σ. ρωτάει με ενδιαφέρον για τη φοιτητική ζωή και τα μελλοντικά σχέδια της Μελίνας.

Μέσα στη ροή του λόγου η Μελίνα υποστηρίζει ότι νομική και σταθερή σχέση δεν πάει. Ένας ρομαντικός δεσμός είναι βαρίδιο σε αυτή τη φάση. Το μόνο που χρειάζεται είναι κατάλληλες γνωριμίες, με σωστές άκρες και καλές προοπτικές, δηλαδή το εφαλτήριο για αναρρίχηση προς την κορυφή της επιτυχίας.  Οι ώριμοι και ταχτοποιημένοι άνδρες είναι το μέσον… αυτοί που τρελαίνονται να σαγηνεύουν με τη γοητεία τους νεαρά κορίτσια … που χαίρονται να τα βοηθούν επιδεικνύοντας την ισχύ και επιρροή τους… Συνήθως αυτές οι περιπέτειες κρατούν λίγο, τελειώνουν ομαλά και οι ευνοούμενες protégées απολαμβάνουν οφέλη διαρκείας.

Σήμερα το απόγευμα η Μελίνα φεύγει διακοπές με τον Νίκο για μια ολόκληρη εβδομάδα. Είναι διευθυντής τραπέζης, 19 χρόνια μεγαλύτερός της… καλοστεκούμενος, με μεγάλο κύκλο υψηλά ιστάμενων επαφών… Ήδη την έχει βοηθήσει σημαντικά στη σχολή, καθώς ο κουμπάρος του είναι καθηγητής της. Ο Νίκος είναι ο έρωτας του φετινού καλοκαιριού! Πλούσιος, παντρεμένος, ξεμυαλισμένος! Θα τις χαρίσει ξέγνοιαστες και ανέξοδες διακοπές σε ένα πρωτοκλασάτο θέρετρο, το οποίο στις αρχές του καλοκαιριού κατακλύζεται από παράνομα ζευγάρια. Επιχειρηματική αφρόκρεμα και φιλόδοξες σταρλετίτσες! Μέσα στην επίπλαστη χλιδή των διακοπών γίνονται πολυπόθητες ζυμώσεις που στο μέλλον μπορεί να ανοίξουν την επαγγελματική τύχη για πολλές από αυτές. Η Μελίνα είναι χαρούμενη! Ο Νίκος κανόνισε μόλις επιστρέψουν να ξεκινήσει τρίμηνη πρακτική στην τράπεζα… ελάχιστοι δευτεροετείς φοιτητές έχουν τέτοια τύχη!

Αυτή είναι η Μελίνα. Συνειδητοποιημένη καιροσκόπος. Δεν υπόσχεται κάτι που θα αθετήσει στο μέλλον. Είναι τίμια μέσα στην ατιμία του πράγματος. Δίκαιη μέσα στην αδικία των συναισθημάτων. Προνοητική μέσα στις αναρίθμητες δυσκολίες της ζωής. Αληθινή με τον εαυτό της και ειλικρινείς με τους άλλους. Τολμά! Ξέρει τι θέλει, τι κάνει και ποια είναι. Πόρνη; Όχι! Φιλόδοξη, εργαζόμενη γυναίκα δίχως τζάκι και οικογενειακές πλάτες; Μπορεί.

You don’t have to be rich to be my man… Τί μας λες… κι εμείς πως θα ζήσουμε;!


Sissy Sigioultzi-Rouka