Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

"Λόγια Γυμνά" - Ζωή Ψαρρά, "Πρώτο Θέμα"Αυτό το βιβλίο από τις πρώτες κιόλας σελίδες του σε συνεπαίρνει, σε απορροφά και σε ταξιδεύει σε δρόμους ονειρικούς και τολμηρά μονοπάτια. Είχα χρόνια να πιάσω λογοτεχνικό δημιούργημα στα χέρια μου και να το διαβάσω μέσα σε ένα βράδυ. Τη στιγμή που λες ότι να, κάπου εδώ θα βάλω το σελιδοδείκτη για να συνεχίσω αύριο, μια «δίψα» με τραβούσε να γυρίσω και το άλλο φύλλο, και το άλλο φύλλο, μέχρι που έφτασα κάποια στιγμή δίχως να το καταλάβω, να χαζεύω το οπισθόφυλλο. Τα «Λόγια Γυμνά», ένα μυστήριο πράγμα, δεν έκλειναν με τίποτα. Κάθε σελίδα μοναδική, κάθε λέξη συναρπαστική! Λόγια αληθινά, παράλογα, παράφορα, ακραία, ό,τι ακριβώς πρεσβεύει ένας «αρρωστημένος» έρωτας που ξέρει πολύ καλά πως να σε ρίξει στη φωτιά, αλλά εντελώς τυχαία σε ξεχνάει εκεί.

Τα συναισθήματα που έχει «βουτήξει» στο μελάνι της η συγγραφέας και έχει αποτυπώσει με περίτεχνο τρόπο και καλλιτεχνική μαεστρία στο χαρτί, είναι κυριολεκτικά αχόρταγα! Αποκαλυπτικές μαρτυρίες γένους θηλυκού δίνουν το εναρκτήριο λάκτισμα για να ξεκινήσει μια συναρπαστική περιπέτεια, ένα ερωτικό ταξίδι σε ένα λογοτεχνικό περίπατο δροσερών προκλήσεων γεμάτο καλοκαιρινές περιπέτειες πάθους, χωρίς περίτεχνα λεκτικά φτιασιδώματα και καθωσπρέπει βαθυστόχαστα νοήματα, που καταλήγουν να σου αφήνουν το μυαλό άδειο. 

«Θέλω να αφεθώ στην αγκαλιά του έρωτα, να χαθώ στη δύνη της ηδονής και ως έρμαιο του πάθους, ιέρεια των αισθήσεων να κατακτήσω την αγάπη, να παραδοθώ στη λατρεία».  Κυρίες και κύριοι, λάτρεις της λογοτεχνίας, καλωσορίσατε στο ιστολόγιο του λογοτεχνικού βιβλίου "Λόγια Γυμνά"!

Ζωή Ψαρρά, δημοσιογράφος "Πρώτο Θέμα"